Kindercoaching is een kortdurend en oplossingsgericht traject voor kinderen en jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het traject leert kinderen en hun ouders hoe zij problemen makkelijker kunnen oplossen.

 

Hierbij kunt u denken aan problemen op het gebied van:

Zelfvertrouwen Rouwverwerking
Angst Moeite met verandering
Slapen Gedragsproblemen
Eetproblemen                        Emotionele problemen
Assertiviteit Echtscheiding
Pesten Faalangst en motivatie

In samenwerking met de huisarts kunt u hiervan gebruik maken bij een gecertificeerde kindercoach, Ellen Leermakers-Smits.

Ellen heeft de opleiding HBO-kindercoaching afgerond en daarnaast verschillende cursussen en certificaten op het gebied van kindercoaching behaald.

Ellen is gecertificeerd bij het SNRO en heeft een CRKBO keurmerk

Ellen verzorgt de volgende trainingen en methodes:

  • Ik leer leren

Hoe plan ik,hoe leer ik,hoe blijf ik rustig en geconcentreerd? Deze training geeft kinderen slimme handvatten voor makkelijk en efficient leren. De training is geschikt voor kinderen van de basisschool (groep 7/8) als voorbereiding voor de brugklas ,brugklassers en pubers die vastlopen op school. De training bestaat uit vijf lessen met onder andere de volgende onderwerpen: leren plannen en organiseren, leren beter te concentreren,motivatie, faalangst en leertechnieken. Voor meer informatie: www.ikleerleren.nl

  • Weerbaarheid voor pubers
  • COACHEE!

Ellen studeert momenteel Psychologie, waar ze de modules ontwikkelingspsychologie, klinische psychologie en gesprekstechnieken met goed gevolg heeft afgerond.

Er zijn maximaal 5 coachsessies nodig om samen oplossingen te vinden waardoor ouder en kind weer verder kunnen.

Kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar, met kleine en grote problemen, zijn van harte welkom.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie:

M. 06-23314818

E. ellen_leermakers@planet.nl